NEKONVENCIONALNI MODELI: TOP 12

Posted on by Redakcija

Moćna kombinacija čudnovatosti, lepote i savršenog nesavršenstva. Kada ih pogledate, ne vidite samo lepo lice, nego ličnost, karakter, priču. Upoznajte 12 jedinstvenih žena koje podrivaju modne standarde.

Vini Harlou

Zbog neobične kože, napustila je školu i borila se sa suicidnim mislima. Kada je prihvatila svoj jedinstveni izgled, dospela je među najtraženije modele.

Viktoria Modesta

Lekarska greška na porođaju prouzrokovala joj je probleme sa levom nogom. Pre deset godina Viktorija je samoinicijativno otišla na amputaciju. Poseduje kolekciju proteza različitog dizajna kojima demonstrira nove principe u muzičkoj i modnoj industriji. Amputaciju je proglasila nadogradnjom.

Džilijan Merkado

Napravila je veliki proboj u Dizelovoj kampanji 2014. – Zašto bi trebalo da angažujemo tebe? – pitali su je na kastingu. – Zato što želim da promenim svet – odgovorila je. Od marta prošle godine Džilijan je jedna od tri modela koja predstavljaju Beyoncé. Želja joj je da normalizuje diverzitet.

Melani Gajdos

Žena koja pravi pometnju. Kosa, zubi, koža, nokti – ne samo da ne moraju da budu savršeni, nego ne morate ni da ih imate da biste bili najbolja verzija same sebe.

Medlin Stjuart

Prvi profesionalni model sa Daunovim sindromom. Pre tri godine majka ju je odvela na modnu reviju. Momentalno je odlučila da bude model, kreirala je fejsbuk stranicu i njene fotografije postale su viralne.

Kejsi Legler

Ništa neobično na ovom momku, osim što je žena. Pre nego što je postala model, Kejsi je bila olimpijska plivačica (1996) i bavila se umetnošću. U modne tokove ušla je neplanski, kada ju je prijatelj fotograf zamolio za uslugu – da mu pozira kao muškarac. Već sledećeg dana Kejsi je postala prva žena koja je ikada potpisala ugovor za muškog manekena. – Svet bi bio sjajan kada o ljudima ne bismo prosuđivali po tome što nose haljinu ili pantalone.

Maša Tijelna

Devojka kosmičkih očiju. Nisu svi naklonjeni njenom vanzemaljskom izgledu – važno je da ona jeste.

Dijandra Forest

Prva žena sa albinizmom koja je potpisala ugovor sa jednom od vodećih modnih agencija. Dok je bila dete nije razumela zašto joj se podsmevaju. Deca iz komšiluka stalno su je pitala da li je usvojena. – U ljudima sa albinizmom modna industrija često pronalazi nešto izvanzemaljsko i čudno. Zabavno je, dok god ne preraste u frik-šou.

Karmen del Orefis

Najstariji model na svetu (85). Opovrgava stereotip o tome da karijera u modelingu ima kratak vek. Manekenstvom je počela da se bavi kao petnaestogodišnja devojčica i od tada je nezaustavljiva. Danas ima artritis, zbog čega joj je teško da kuca sms poruke. Sve ostalo je lako za ovu modnu veteranku.

Denis Bido

Prvi plus-sajz model. Kao dete učestvovala je u pozorišnim predstavama. Postala je profesionalna šminkerka, a potom i model. Prošle godine pokrenula je kampanju pod nazivom: Nema pogrešnog načina da budeš žena.  Biti ono što jesi definiše stvarnu lepotu.

Erika Ervin (Amazonka Eva)

Najviši model na svetu (201.66 cm), po čemu je ušla u Ginisovu knjigu rekorda.  Ona je transdžender model (promenila je pol 2004). Bavila se pozorištem, umetnošću i menadžmentom, pravima i fitnesom. Često govori o problemima visokih žena.

 

Mofi

Model sa ukrštenim očima. – Odabrali smo baš nju jer smo tragali za promenom – kaže njen fotograf.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response