Dečak s oštećenjem sluha dobio svog superheroja

Posted on by Redakcija

Dečak s oštećenjem sluha dobio svog superherojaMališan s oštećenjem sluha dobio je „svog“ superheroja od „Marvela”.


Četvorogodišnji Entoni Smit izgubio je sluh kao posledica retkog genetskog oboljenja i mora svakodnevno da nosi plavi slušni aparat.

Kada se sa porodicom preselio u Nju Hempšir, bio je u strahu od odlaska u novo obdanište i stideo se nošenja aparata.

„Entoni obožava superheroje, Supermena, Spajdermena i ostale, i rekao mi je da neće da nosi aparat jer ga ni njegovi junaci ne nose”, rekla je njegova mama Kristina.

 Posle višednevnog preganjanja sa tvrdoglavim mališanom, napisala je pismo „Marvelu” i zamolila da joj pronađu superheroja koji nosi slušni aparat.

U roku od 24 sata, na kućnu adresu je stigao primerak stripa iz 1984, u kojem heroj Oko Sokolovo (Hawkeye) nosi aparat jer je zbog napada zlikovaca privremeno izgubio sluh. Nekoliko dana kasnije, Smitovi su dobili i crtež novog heroja od „Marvela”. Pošto im je Kristina napisala da Entoni svoj aparat zbog boje zove „moje plavo uvo”, heroj je dobio ime Plavo Uvo (Blue Ear). „Bili smo ganuti do suza. Entoni je bio oduševljen, i pristao je da stavi aparat kada je video da ga nose i u stripovima”, rekli su roditelji. U „Marvelu” su skromno rekli da je novi heroj bio najmanje što su mogli da učine. „Naš posao je da se postaramo da dečaci poput Entonija i dalje veruju u superheroje”, rekao je urednik Tomas Brenan.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response