Izložba slika Dar na dar: Umetnost u humanitarnoj misiji

Posted on by Redakcija

Od ponedeljka, 31. maja tekuće godine, u galeriji biblioteke Branko Miljković (Bulevar kralja Aleksandra 298, Beograd) otvara se izložba slika pod nazivom Dar na dar.

Organizatori izložbe su Sportski savez osoba sa invaliditetom Grada Beograda i Društvo za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom opštine Zvezdara, uz podršku Gradske opštine Zvezdara i Volonterskog centra ove opštine.

Izložba prikazuje 35 eksponata, umetničkih slika čiji je autor Marko Ignjatijević, jedan od najpoznatijih slikara srednje generacije. Marko Ignjatijević autor je više od 1 300 dela autentičnog stila i pravca koji bi se mogao nazvati duhovni ekspresionizam. Iza sebe ima niz izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba Dar na dar prodajnog je karaktera, a sav prihod biće usmeren u humanitarne svrhe (za podršku ugroženim pojedincima i porodicama, obezbeđivanje troškova lečenja, nabavku pomagala i slično). Svaki donator ima mogućnost da odabere u koje svrhe će nameniti sredstva koja donira kupovinom slike. Uz svaku kupljenu sliku dodeljuje se eksponat i zahvalnica Dar na dar.

Izložba je otvorena do 11. juna 2021.

Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author

Redakcija: