Poetarium: Bez asistencije nema egzistencije

Posted on by Redakcija

U subotu, 30. novembra 2019. u Pogons AKA Kod Tome (Masarikova 5) u Novom Sadu, u okviru večeri poezije bez dlake na jeziku Poetarium, korisnice personalne asistencije čitaće zajednički napisanu pesmu o personalnoj asistenciji pod nazivom Bez asistencije nema egzistencije. Pesma govori o svakodnevnom životu uz personalnu asistenciju, a napisana je tokom svojevrsne onlajn mesindžer pesničke radionice.

Tokom Poetariuma, u okviru akcije Podrži izbor za samostalni život koju organizuje Centar Živeti uspravno, posetioci će imati priliku da kupe knjigu i na taj način podrže pravo na izbor i samostalan i aktivan život osoba sa invaliditetom. Knjige po ceni od 300 dinara, koje je doniralo nekoliko izdavača, prodavaće se u toku događaja, a sav prihod biće usmeren na servis personalne asistencije.

Poezija se nalazi svuda, a posebno u muzici bendova i kantautora. Pored toga što će učesnici Poetariuma izvoditi do dve svoje pesme, otvoriće se i treći krug poezije gde će se čitati pesme koje su potekle iz sveta muzike.

Tekst: Centar Živeti uspravno

About the Author

Redakcija:

Leave A Response