Beograd Open 2019: Međunarodne igre osoba sa invaliditetom

Posted on by Redakcija

Beograd će biti domaćin još jedne prestižne smotre međunarodnog ugleda pod nazivom Beograd Open 2019. U periodu od 20. do 22. septembra na terenima sportskih borilišta širom Beograda takmičenja će odvijati u 12 sportskih disciplina, pre svega paraolimpijskih, kao i onih koji taj epitet tek stiču, kako u ekipnoj (košarka u kolicima, sedeća odbojka, golbal…) tako i u
pojedinačnoj konkurenciji (stoni tenis, atletika, plivanje…).

Reč je o manifestaciji koja postaje tradicionalna, sa ciljem da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Beograd Open održava se šest godina zaredom. Manifestacija će okupiti više od 700 sportistkinja i sportista s invaliditetom, iz svih krajeva Srbije, regiona, Evrope i sveta: Švajcarska, Nemačka, Rusija, BiH, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Liban…

Pokretač i organizator manifestacije Beograd Open je Sportski savez osoba sa invaliditetom Begrad, uz podršku Grada Beograda, Seretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kao drugih partnerskih organizacija, institucija i pojedinaca.

Svečano otvaranje je u petak, 20. septembra, u sali hotela Slavija s početkom u 20 časova. Ulaz na sve lokacije je besplatan.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response