Kako su slušni aparati za decu pretvoreni u superheroje

Posted on by Redakcija

Uz četvorogodišnjeg sina, kome je oštećenje sluha ustanovljeno nekoliko meseci nakon rođenja, Sarah Ivermee iz Velike Britanije zna koliko je zahtevno naviknuti dete na kohlearni implant ili na slušni aparat. Često se zanemaruje osećaj otuđenosti ili zadirkivanje kome je dete izloženo među čujućim vršnjacima. Kada je devetogodišnja ćerka njenih prijatelja odbila da koristi slušni aparat, jer se zbog njega osećala drugačijom od svojih prijatelja, Ivermee je ponudila da joj dekoriše aparat nalepnicama za nokte. Devojčici se toliko dopao rezultat, da je Ivermee odlučila da pomogne drugim porodicama plasirajući proizvod koji jača samopouzdanje deci oštećenog sluha.

Godine 2014. pokrenula je kompaniju Lugs, koja prodaje setove za dekoraciju slušnih aparata i kohlearnih implanta. Zahvaljujući kreativnom dizajnu, deca s ponosom i uzbuđenjem pokazuju slušne aparate.

– Srećna sam kad me u inboksu sačeka fotografija deteta koje nosi Lugs i voli svoj slušni aparat – piše Ivermee na svom blogu. – Suvišno je reći da naš sin Freddie najviše profitira u ovom poslu, jer svakog meseca može da bira novi dizajn, na koji su ljubomorni svi njegovi čujući prijatelji!

Izvor: https://mymodernmet.com

About the Author

Redakcija:

Leave A Response