Novi broj magazina LICEULICE na ulicama Novog Sada

Posted on by Redakcija

Ponosni smo što i u našem gradu možemo da čitamo Liceulice, jer dobre ideje i dobro u ljudima zaista mogu da pomeraju granice poručuje novosadski Liceulice tim u novom broju magazina. – Kupovinom magazina ćete pomoći nekim našim sugrađanima da unesu malo vedrine i promene u život, i zato: veliko hvala svima koji nas podržavaju!

Novi, 53. broj magazina Liceulice je posvećen mladima na tržištu rada u Srbiji, kao i njihovim stavovima i razmišljanjima. Broj je rađen u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (Sipru), a u okviru temata urađen i intervju sa autorima popularne serije Jutro će promeniti sve, koja na slikovit način prikazuje nove brige koje pritiskaju generaciju koja napušta relativnu bezbrižnost dvadesetih i kreće ka svetu odraslih.

U ovom broju čitaoci će upoznati novosadskog prodavca Sašu Zeremskog, kome je prodaja magazina na ulicama Novog Sada pomogla da prebrodi težak period i izađe iz Prihvatilišta. Redakcija magazina skreće pažnju i na novi tekst iz rubrike Mala škola medijske pismenosti, koju iz broja u broj pripremaju voditelji i saradnici Novosadske novinarske škole. Tekst u ovom broju bavi se prikrivenim oglašavanjem, a autori su Sandra Maksimović i Stefan Janjić.

Liceulice u 53. broju donosi još niz priloga na razne društveno odgovorne teme: priču o vojnim beskućnicima iz hotela Bristol i Sportsko-rekreativnog centra Surčin, osvrte na aktuelne ekološke proteste koje predvode dve neobične tinejdžerke iz Belgije i Švedske, tekst u kom novinarka i aktivistkinja za osobe sa invaliditetom Lana Nikolić opisuje svoj susret sa decom u parku, kao i uporedni prikaz dva crna filma nominovana za Oskara.

Gde kupiti Liceulice u Novom Sadu? Kao što ste do sada verovatno navikli, prodavce magazina Liceulice možete sresti svakog dana u Dunavskoj, Zmaj Jovinoj, na Trgu Slobode, kao i pod krovom Kafe-knjižare Bulevar Books, Omladinskog centra CK13 i Doma B-612.

Ukoliko ne živite u Novom Sadu, imate mogućnost da se pretplatite i da tako podržite prodavce i osigurate se da svakog meseca dobijete novi broj magazina poštom. Pozivamo vas i da podržite ovaj društveno odgovorni projekat tako što ćete da donirate online ili na druge načine, ili poručite neki predmet iz kolekcije Iz dobrih razloga, koja je dostupna i putem Kupinda i sajta Liceulice.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response