Traže se volonteri za inkluzivni umetnički projekat Ukrštanje

Posted on by Redakcija

Iz tradicionalnog u moderno, iz pokreta u zvuk

U okviru javnog konkursa Publika u fokusu Fondacije Novi Sad 2021, tokom juna meseca, započeta je realizacija projekta Ukrštanje.

Kao što i sam naziv kaže, projekat ukršta tradicionalno muzičko stvaralaštvo ovog podneblja sa modernom interpretacijom i aranžmanom. Cilj projekta je kreiranje originalnog scensko-muzičkog događaja u čijem će se izvođenju ukrštati savremeni instrumenti prilagođeni osobama sa telesnim invaliditetom, telesni perkusionisti i hor.

U Ukrštanju učestvuju stvaraoci različitih profila iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka, SOŠO Milan Petrović i Udruženje građana Otvoreni krug Novi Sad.

Projekat ima nekoliko faza, a performans, kao krajnji rezultat priprema i radioničarskog rada, biće javno prikazan krajem godine na više lokacija u Novom Sadu, Irigu, Beočinu i Sremskim Karlovcima.

Novinu predstavlja i činjenica da će u praćenju i povećanju vidljivosti projekta učestvovati i građani, kao novinari-izveštači, tako i putem volonterskog angažmana za podršku mladima i odraslima sa invaliditetom.

Inkluzivni umetnički projekat Ukrštanje ušao je u drugu fazu: pripremne radionice telesnih perkusija Telo kao instrument u SOŠO Milan Petrović i probe hora, koji će biti deo neobičnog orkestra, pored Saund bim orkestra i dvojca telesnih perkusionista i pevača Alice in WonderBand. Pretpremijera i premijera zakazane su za 11. i 12. oktobar u SOŠO Milan Petrović. Nakon toga, tokom novembra i decembra meseca, biće više izvođenja: u Beočinu, Vrdniku, Kisaču, Sremskim Karlovcima, kao i nekoliko nastupa u Novom Sadu.

Poziv za volontere

  • Traže se pevači za mešoviti hor (sopran/alt/tenor/bas). Kontakt: Jaroslava Benka, horovođa, 060/5011945
  • Traže se volonteri koji bi učestvovali u radionicama Telo kao instrument i bili deo Ritmičkog hora, pored korisnika dnevnog centra SOŠO Milan Petrović. Kontakt: Ana Vrbaški, 062/1504391

Dostavila: Ana Vrbaški

About the Author

Redakcija:

Leave A Response