Počela kampanja za prikupljanje sredstava za uslugu personalne asistencije u Novom Sadu

Posted on by Redakcija

Personalna asistencija je osnovni preduslov samostalnog života osoba sa invaliditetom. U Novom Sadu, u ovom trenutku, usluga personalne asistencije i kvalitet života nekoliko korisnika zavise od naše podrške.

Na sajtu www.donacije.rs postavljena je kampanja da svi zajedno uplatama preko Interneta obezbedimo da koleginica Ljiljana Čakmak i još dve koleginice, kojima je personalma asistencija potrebna duže od 8 sati dnevno, u naredna dva meseca imaju uslugu.

Kampanje akcije za podršku samostalnom životu ne treba da bude izraz humanosti, već investicija u razvoj sistema socijalne zaštite, kako bi usluga personalne asistencije postala zakonsko pravo svake osobe i jedan od načina da postanemo aktivni deo zajednice koja doprinosi tome da svi imamo pravo na izbor.

Centar Živeti uspravno organizuje uslugu personalne asistencije za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu od 2008. godine. Uslugu od 2009. sufinansira Grad Novi Sad, a ostatak sredstava obezbeđuje se od Rekonstrukcije ženskog fonda, korporativnih donatora i participacije korisnika.

Grad je konkursom predvideo 6.150.000,00 dinara za programe u oblasti socijalne zaštite koji omogućavaju samostalni život osobama sa invaliditetom. Ako sve bude odobreno Centru, to će omogućiti zapošljavanje desetoro asistenata/kinja na godišnjem nivou, pokrivanje troškova njihove obuke i zapošljavanje stručnog radnika/e u skladu sa Zakonom, što je duplo više nego do sada i četvrtina onoga što je potrebno.

Podelite kampanju koju vodi Centar Živeti Uspravno/ Centre Living Uprighti i donirajte na: goo.gl/F1ufJj

Za posao personalnog asistenta možete konkurisati ovde.

Informacije dostavila: Milica Mima Ružičić Novković

About the Author

Redakcija:

Leave A Response