ERIN KLARK: Zašto da hodaš kad možeš da letiš?

Posted on by Redakcija

Erin Klark je umetnica, spisateljica i internacionalna seks ikona. Rođena je u Kanadi u Severnom Kvebeku. Nakon srednje škole otputovala je u Keniju kao volonterka neprofitne organizacije. Plan je bio da ostane tri meseca; zadržala se šest godina. To je bio samo početak njenih putovanja na kojima ju je, kako kaže, odgajao čitav svet.

Ljudi misle da se suočavam sa fizičkim izazovima. Rođena sam jaka i žustra. To što ne hodam nije naročito značajno. Invaliditet je deo mog čulnog iskustva, ali nije ni glavna prepreka niti vodeće postignuće. Tako sam rođena i nikada mi to nije predstavljalo izazov. Drugi u tome vide paradoks: koristim kolica, a jaka sam i sposobna. Za mene je to pitanje s kojim društvo mora da se suoči, a ne moj problem. […] Najveće prepreke su one unutarnje, emotivne i psihološke.

Jednom su joj prijatelji, koji vode plesni studio, rekli: – Trebalo bi da probaš ples na šipci! Ispostavilo se da je veoma dobra u tome. Pošto nema drugih takmičara sa invaliditetom, već je šampionka – što je priča njenog života.

Izmislila sam ples na šipci u kolicima. Da li iko drugi može da zna radim li to kako treba ili ne – ako nije postojalo pre? To je samo jedna od stvari koju radim subotom popodne, naprosto, jer mogu.

Erin Klark osnivačica je i urednica magazina Sex Icon za koji piše o svojim putovanjima, modi i seksipilu.

Ako želiš da budeš na naslovnoj, ali tvoja kolica zbunjuju Vogue, napravi sopstveni magazin. Kreiraj životni stil. Napiši sve članke. Budi model. Donesi sve uredničke odluke. Život je suviše kratak da bismo čekali na mejnstrim. Budi sopstvena seks ikona.

Pitaj sebe: Šta me čini radoznalom? Šta želim? Radi to!

IZVORwww.naja.co

About the Author

Redakcija:

Leave A Response